Termeni si conditii

Siteul www.mobilaarts.ro este proprietatrea MOBILA.ARTS.RO DESIGN, inregistrata in adresa str. Barca nr 13, sector 5, București.

Accesarea site-ului sau cumpararea produselor afisate pe site implica acceptarea termenilor si conditiilor prezentate in articolul de fata.

MOBILA.ARTS.RO DESIGN isi rezerva dreptul de a aduce modificari ale prevederilor ce urmeaza fara notificari ulterioare, ultima versiune a documentului fiind intotdeauna publicata in cadrul acestui articol.

Definitii si termeni:

  1. Cumparator – orice persoana fizica sau juridica ce realizeaza o Comanda.
  2. Vanzator – societatea comerciala MOBILA.ARTS.RO DESIGN, avand sediul social in str Barca nr 13, sector 5, București, nr. de inregistrare la Registrul Comertului: J40/4576/2014, Cod Fiscal 33056342
  3. Bunuri si Servicii – orice produs sau serviciu disponibile pe site, inclusiv cele mentionate in Comanda, care urmeaza a fi furnizate de catre Vanzator, Cumparatorului, in baza Contractului incheiat.
  4. Comanda – un document electronic ce intervine ca forma de comunicare intre Vanzator si Cumparator prin care Cumparatorul ii transmite Vanzatorului intentia de achizitie a bunurilor si serviciilor de pe site, cu angajamentul de a achita contravaloarea acestora.
  5. Contract – o Comanda lansata de Cumparator si confirmata de catre Vanzator, realizata la distanta (fara prezenta fizica simultana a Vanzatorului si a Cumparatorului).

Prin lansarea unei comenzi online sau telefonic pe site-ul www.mobilaarts.ro, Cumparatorul este de acord cu forma de comunicare (telefonic sau e-mail) prin care Vanzatorul isi desfasoara activitatile comerciale. Respectiva comanda va fi considerata valida doar in cazul in care aceasta va fi insotita de acordul Cumparatorului privind Termenii si conditiile acestui site si acordul privind Politica de confidentialitate.

In momentul in care Vanzatorul confirma receptionarea comenzii prin mijloace electronice (email sau SMS), actiunea sa are rol strict informativ si nu este egala cu inchierea Contractului intre parti. Vanzatorul isi rezerva dreptul de a modifica ulterior cantitatea de Bunuri sau Servicii comandate (din motive de lipsa de stoc), caz in care va notifica in scris sau telefonic Cumparatorul si va returna suma incasata (daca plata a fost realizata deja de catre Cumparator). Prezentul Contract intra in vigoare in momentul primirii de catre Cumparator de la Vanzator, prin intermediul postei electronice si/sau SMS a notificarii de expediere a Comenzii.

Informatiile prezente pe site-ul www.mobilaarts.ro au caracter informativ si pot fi modificate de catre Vanzator, fara o anuntare prealabila. Mentionam ca, din motive de spatiu si mod de organizare a informatiilor in sectiuni, descrierile produselor pot fi incomplete, insa vanzatorul depune eforturi pentru a expune informatiile cele mai importante astfel incat cumparatorul sa inteleaga functionalitatile si atributele produselor.

Interactiunea cu site-ul se poate face prin publicarea opiniilor personale cu privire la produse sau comunicarea prin adresele regasite la sectiunea “Contact”. Vor fi excluse din site sau ignorate acele adresari ce folosesc un limbaj neadecvat. Vanzatorul are libertatea de a gestiona informatiile primite fara a fi nevoit sa aduca justificari pentru aceasta.
Vanzatorul are dreptul de a cesiona si/sau subcontracta o terta parte pentru servicii ce tin de onorarea comenzii, cu informarea Cumparatorului, nefiind necesar acordul acestuia.
Intregul continut al site-ului mobilaarts.ro - imagini, texte, grafice, simboluri, elemente de grafica web, email-uri, scripturi, programe si alte date - este proprietatea MOBILA.ARTS.RO DESIGN si este aparat de Legea pentru protectia drepturilor de autor (legea nr. 8/1996) si de legile privind proprietatea intelectuala si industriala. Folosirea fara acordul MOBILA.ARTS.RO DESIGN a oricaror elemente enumerate mai sus se pedepseste conform legislatiei in vigoare. 
Pretul, modalitatea de plata, termenul de plata si termenul de livrare sunt specificate in Comanda. Vanzatorul va emite catre Cumparator o factura pentru Bunurile si Serviciile livrate, obligatia Cumparatorului fiind sa furnizeze toate informatiile necesare emiterii facturii conform cu legislatia in vigoare.
Vanzatorul se obliga sa expedieze Bunurile si Serviciile in sistem de curierat door-to-door catre Cumparator prin serviciul propriu de curierat sau prin intermediul unei terte parti, conform detaliilor stabilite in Comanda. Vanzatorul nu este responsabil de riscurile asociate cu Bunurile si Serviciile in momentul predarii acestora catre societatea de curierat intern cu care Vanzatorul colaboreaza sau catre reprezentantul Cumparatorului.Vanzatorul va asigura ambalarea corespunzatoare a Bunurilor si Serviciilor si va asigura transmiterea documentelor insotitoare.Vanzatorul va efectua livrare Bunurilor si Serviciile pe teritoriul Romaniei.
Acceptarea Contractului va fi facuta atunci cand Bunurile si Serviciile sunt conforme cu caracteristicile tehnice mentionate in Comanda. In cazul in care Cumparatorul descopera ca Produsele livrate sau Serviciile furnizate nu sunt conforme specificatiilor tehnice, atunci Vanzatorul va aduce la conformitate Produsele si Serviciile, exceptie facand situatia in care MOBILA.ARTS.RO DESIGN se afla in imposibilitatea din cauza unor factori de natura externa caz in care acesta se obliga sa ramburseze contravaloarea achitata de catre Cumparator daca este cazul.

Clientul se obliga sa semneze bonul de livrare (AWB) prezentat de catre Curier la livrarea produselor comandate, la care este anexat si bonul fiscal ce contine toate informatiile despre produsele livrate (denumire produs, cantitate, pret). In cazul livrarii produsului direct de catre MOBILA.ARTS.RO DESIGN SRL, clientul se obliga sa semneze procesul verbal de predare-primire a bunurilor si/sau factura fiscal aferenta produselor comandate. Clientul are datoria de a va verifica daca produsele sunt deteriorate sau daca exista lipsuri, iar eventualele probleme vor fi mentionate in scris pe bonul de livrare sau pe procesul verbal, pentru a putea fi luate in considerare.

Prin semnarea fara obiectiuni a bonului de livrare (in cazul livrarii prin curier), a procesului verbal de predare-primire, a facturii fiscale sau a oricarui alt document care atesta receptia marfii de catre Client, Clientul recunoaste in mod expres primirea in bune conditii si in totalitate a produselor Comandate iar orice reclamatie ulterioara cu privire la viciile aparente ale produselor nu va fi luata in considerare.

Pentru produsele vandute si livrate de MOBILA.ARTS.RO DESIGN, Cumparatorul beneficiaza de returul produselor in 30 zile, in situatia in care sunt respectate conditiile mentionate in sectiunea “Politica de ramburs”.

Pentru produsele achizitionate de pe site-ul mobilaarts.ro se asigura garantie in conformitate cu Certificatul de garantie aferent fiecarui produs. Conditiile ce trebuie respectate pentru validitatea garantiei sunt urmatoarele: montajul corpurilor de mobilier a fost realizat de o echipa autorizata MOBILA.ARTS.RO DESIGN; produsul a fost utilizat exclusiv in scopul in care a fost creat; produsul a fost intretinut corespunzator, respectandu-se instructiunile de curatare adecvate materialului; produsul nu a fost afectat de uzura; cumparatorul prezinta certificatul de garantie si documentul fiscal (factura sau bon fiscal) cu care a cumparat produsul.

Produsul reclamat defect in perioada de garantie trebuie prezentat direct la sediul MOBILA.ARTS.RO DESIGN. Lipsa certificatului de garantie al produsului trebuie semnalata in maxim 48 ore de la receptia marfii pe adresa office@mobilaarts.ro. Orice sesizare ulterioara nu va fi luata in considerare.
Nici una din parti nu va fi raspunzatoare pentru neexecutarea obligatiilor sale contractuale, daca o astfel de neexecutare este datorata unui eveniment de forta majora. Forta majora este evenimentul imprevizibil, in afara controlului partilor si care nu poate fi evitat.
Prezentul document este supus legii romane. Eventualele litigii aparute intre organizator si participantii la campanie se vor rezolva pe cale amiabila sau, in cazul in care aceasta nu va fi posibila, litigiile vor fi solutionate de instantele judecatoresti romane competente.

Actualizat la data de 07.03.2019 de catre MOBILA.ARTS.RO DESIGN